Over Ronald Pronk

Passie voor Beeld en Mensen

Wat is het verhaal?

Op zoek naar het verhaal, de boodschap en vooral de mens erachter

Achtergrond

Ronald werkte 15 jaar lang voor gerenommeerde televisiezenders zoals RTL, NOS, KRO, NCRV, SBS6, BBC, ARD, MTV en vele anderen. Gedurende deze tijd heeft hij zich bekwaamd in drie disciplines: geluid, camera en montage. Zijn brede ervaring op de set, waar hij zowel snel moest werken voor nieuwsuitzendingen als betrokken was bij langdurige producties zoals documentaires en bedrijfsfilms, heeft hem de vaardigheid gegeven om snel en nauwkeurig te werken en inhoudelijke keuzes te maken tijdens de montage, wat bijdraagt aan het uiteindelijke doel.

In 2002 maakte Ronald een ingrijpende verandering door en startte hij samen met zijn partner een kapsalon met een middelgroot team. Hij verdiepte zich in management en marketing via onder andere NCOI en Nyenrode. Deze studie verliep zo voorspoedig dat hij op een gegeven moment trainingen op het gebied van marketing en management gaf aan ondernemers. In 2023 besloten Ronald en zijn partner na 21 succesvolle jaren om de salon te sluiten.

Al snel werd het duidelijk wat Ronald wilde gaan doen. Met zijn interesse in marketing en management, en zijn passie voor fotografie en video, komt zijn droom uit: het vertellen van verhalen via beelden. Hij wil bedrijven en mensen helpen om hun boodschap uit te dragen.

Verbinden

Wat drijft Ronald

Ronald is een groot voorstander van synergie en denkt in termen van win-win situaties. Hij heeft een sterke afkeer van polarisatie. In een samenleving waar tegenstellingen vaak worden uitvergroot, gelooft Ronald in het vertellen van verhalen die mensen verbinden. Dit kan op kleine schaal zijn, zoals het gezamenlijk waarderen van een auto of product, of het delen van een zakelijk idee dat als zinvol wordt ervaren. Maar het kan ook betrekking hebben op grotere thema's, zoals empathie, inclusiviteit, synergie en andere betekenisvolle idee├źn en plannen.

Ronald zegt: "We leven, wonen en werken samen op deze planeet. Als ik een bijdrage kan leveren waardoor we beter met elkaar kunnen samenleven, dan heb ik mijn doel bereikt."

Wat is jouw verhaal?

Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image

Contact


Voor vragen bel/whats-app of e-mail mij